Hälsinge Utbildning
Studerande

Anmälan till högskoleprovet har öppnat

Att göra högskoleprovet kan öka dina chanser att komma in på den utbildning du önskar. Våren 2013 görs provet 6 april - anmäl senast 15 februari. För den som är funktionshindrad finns anpassade prov.
Funderar du på högskolestudier? Då är det en bra idé att göra högskoleprovet. Ett resultat på högskoleprovet ger ett mått på förmågan att klara av högre studier. Det finns ett stort intresse bland sökande till högre utbildning att skriva högskoleprovet eftersom man då konkurrerar i ytterligare en urvalsgrupp och eftersom man på vissa attraktiva utbildningar använder resultatet på högskoleprovet som urvalsverktyg.

Högskoleutbildningar i Hälsingland


På ditt lokala lärcentrum kan du studera högskoleutbildning på distans. Alla utbildningar som högskolor och universitet runtom i världen erbjuder på distans kan du hoppa på  - utan att behöva flytta. Kontakta studie- och yrkesvägledare på ditt lokala lärcentra om du har funderingar på vilken utbildning du ska välja.

Högskoleprovet för funktionshindrade


Du som har dyslexi eller är svagt eller gravt synskadad har möjlighet att få göra ett anpassat högskoleprov, du får t.ex. längre tid på dig eller kan göra provet i punktskrift.

Läs mer om högskoleprovet på www.studera.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta studie- och yrkesvägledare

Aktuellt

 • 2018-05-22
  Årets distansstudent 2018
  Angelica Wiklund från Hudiksvall har utsetts till Årets Distansstudent av Hälsingeutbildning ekonomisk förening och Hälsingerådet. Stipendiet delades ut i torsdags på Orbaden.
 • 2017-08-14
  Årets distansstudent 2017
  Anna Fernqvist från Sandarne utsågs till Årets Distansstudent av Hälsingeutbildning ekonomisk förening och Hälsingerådet. Nästa år kan det bli du. Studera på distans via ett av Hälsinglands sex lärcentra.
 • 2016-06-08
  Tekniskt basår i samverkan
  Utvecklingsarbetet, som nu fått ekonomiskt stöd av Region Gävleborg, syftar till att bygga upp ett samarbete och skapa en modell mellan länets kommuner och Högskolan i Gävle vad gäller genomförandet av ett tekniskt basår där lokala lärcentra/kommunal vuxenutbildning erbjuds som studieort.

HälsingeUtbildning  | Kontakt |  Om www.halsingeutbildning.se