Hälsinge Utbildning
Ann-Sofie Gustafsson, CFL i Söderhamn sitter i styrelsen för Nitus. Nyligen kunde hon sätta upp beviset på att CFL i Söderhamn även 2011 lever upp till Nitus kvalitetskrav.

Ann-Sofie Gustafsson, CFL i Söderhamn sitter i styrelsen för Nitus. Nyligen kunde hon sätta upp beviset på att CFL i Söderhamn även 2011 lever upp till Nitus kvalitetskrav.

Nitus viktig för högskoleutbildningar i Hälsingland

Nätverket för kommunala lärcentra, Nitus, är en rikstäckande organisation som arbetar hårt för att boende i Hälsingland ska erbjudas ett brett utbud av distansutbildingar på högskolenivå. Alla kommuner i Hälsingland är medlemmar i Nitus.
Hälsinglands kommuner har sedan föreningen bildades varit mycket aktiva i föreningen. Nu representeras landskapet i styrelsen av Ann-Sofie Gustafsson som är verksamhetschef för bl.a. högskoleutbildning på CFL-Centrum för flexibelt lärande i Söderhamn.

Nitus har 133 medlemskommuner i Sverige och Finland, hälsingekommunerna. Alla lärcentra inom Nitus är verksamma inom flexibelt lärande.
Medlemskapet i organisationen förutsätter kommunalt huvudmannaskap och att det lokala lärcentret uppfyller en basnivå avseende kvalitet, service och teknik.

Målsättningen med Nitus är att stärka lärcentra som mötesplats för studier, som mäklare av utbildning mellan olika anordnare och studerande samt som motor för utveckling och tillväxt. Kommunerna inom Nitus strävar efter att öka tillgängligheten till studier genom att bland annat etablera flera lärcentra.
Samarbetet med Nitus innebär bland annat att lärcentra kan erbjuda ett stort antal högskolekurser på distans. De olika högskolorna och universiteten, som levererat utbildningen, får en stor part att arbeta med — Nitus och dess 133 kommuner — istället för att föra diskussioner med varje enskilt lärcentrum.

Läs mer om Nitus: www.nitus.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Aktuellt

 • 2018-05-22
  Årets distansstudent 2018
  Angelica Wiklund från Hudiksvall har utsetts till Årets Distansstudent av Hälsingeutbildning ekonomisk förening och Hälsingerådet. Stipendiet delades ut i torsdags på Orbaden.
 • 2017-08-14
  Årets distansstudent 2017
  Anna Fernqvist från Sandarne utsågs till Årets Distansstudent av Hälsingeutbildning ekonomisk förening och Hälsingerådet. Nästa år kan det bli du. Studera på distans via ett av Hälsinglands sex lärcentra.
 • 2016-06-08
  Tekniskt basår i samverkan
  Utvecklingsarbetet, som nu fått ekonomiskt stöd av Region Gävleborg, syftar till att bygga upp ett samarbete och skapa en modell mellan länets kommuner och Högskolan i Gävle vad gäller genomförandet av ett tekniskt basår där lokala lärcentra/kommunal vuxenutbildning erbjuds som studieort.

HälsingeUtbildning  | Kontakt |  Om www.halsingeutbildning.se