Hälsinge Utbildning

Region Gävleborg beviljar projektet Tekniskt basår i samverkan.

Projektet startar 2016-04-01 och pågår i 2½ år. Parter i projektet är Högskolan i Gävle (HiG), Hudiksvalls, Ljusdals, Ovanåkers och Sandvikens kommuner och Hälsinglands Utbildningsförbund.

Ett av målen är att hitta en hållbar modell att genomföra ett tekniskt basår mellan HiG och kommunernas vuxenutbildningar/lärcentra i länet där HiGs tekniska basår erbjuds parallellt med att erbjuda kommunala tekniska basårsstudier med flexibelt upplägg.

Aktuellt

 • 2018-05-22
  Årets distansstudent 2018
  Angelica Wiklund från Hudiksvall har utsetts till Årets Distansstudent av Hälsingeutbildning ekonomisk förening och Hälsingerådet. Stipendiet delades ut i torsdags på Orbaden.
 • 2017-08-14
  Årets distansstudent 2017
  Anna Fernqvist från Sandarne utsågs till Årets Distansstudent av Hälsingeutbildning ekonomisk förening och Hälsingerådet. Nästa år kan det bli du. Studera på distans via ett av Hälsinglands sex lärcentra.
 • 2016-06-08
  Tekniskt basår i samverkan
  Utvecklingsarbetet, som nu fått ekonomiskt stöd av Region Gävleborg, syftar till att bygga upp ett samarbete och skapa en modell mellan länets kommuner och Högskolan i Gävle vad gäller genomförandet av ett tekniskt basår där lokala lärcentra/kommunal vuxenutbildning erbjuds som studieort.

HälsingeUtbildning  | Kontakt |  Om www.halsingeutbildning.se