Hälsinge Utbildning

Om HälsingeUtbildning

Hälsingeutbildning är ett samarbete mellan samtliga hälsingekommuner; Bollnäs, Hudiksvall, Söderhamn, Ljusdal, Ovanåker ooch Nordanstig, där utbildning för vuxna står i centrum. Samarbetet innebär att vi i Hälsingland tillsammans kan erbjuda ett stort utbud av distansutbildningar för vuxna.

Organisationformen är en ekonomisk förening.
Samarbetet spänner över både gymnasieutbildning och högskoleutbildning och andra eftergymnasiala utbildningar.
Vår hemsida, Hälsingeutbildning.se, är en gemensam utbildningsportal för all vuxen- och eftergymnasial utbildning i Hälsingland. Här finner du utbildningar som erbjuds på hemmaplan. Utbildningarna ges på ett flexibelt sätt i form av distansutbildning eller lokalt på ditt lärcentrum.

Styrelse och styrgrupp

HälsingeUtbildning leds av en politisk styrelse och därunder finns styrgruppen som består av tjänstemän.

Hälsingeutbildning är aktiva medlemmar i två av Sveriges nationella utbildningsnätverk: Nitus och VIS

Hälsinge Utbildning ek förening
827 80 Ljusdal
Organisationsnummer: 769602-5290

För ytterligare kontaktuppgifter med HälsingeUtbildning - se sidan Kontakt

Aktuellt

 • 2018-05-22
  Årets distansstudent 2018
  Angelica Wiklund från Hudiksvall har utsetts till Årets Distansstudent av Hälsingeutbildning ekonomisk förening och Hälsingerådet. Stipendiet delades ut i torsdags på Orbaden.
 • 2017-08-14
  Årets distansstudent 2017
  Anna Fernqvist från Sandarne utsågs till Årets Distansstudent av Hälsingeutbildning ekonomisk förening och Hälsingerådet. Nästa år kan det bli du. Studera på distans via ett av Hälsinglands sex lärcentra.
 • 2016-06-08
  Tekniskt basår i samverkan
  Utvecklingsarbetet, som nu fått ekonomiskt stöd av Region Gävleborg, syftar till att bygga upp ett samarbete och skapa en modell mellan länets kommuner och Högskolan i Gävle vad gäller genomförandet av ett tekniskt basår där lokala lärcentra/kommunal vuxenutbildning erbjuds som studieort.

HälsingeUtbildning  | Kontakt |  Om www.halsingeutbildning.se